Дедициран хостинг
Моќни сервери од признаени вендори со бесплатен KVM-преку-IP достапен 24/7


Дедициран сервер DX14


32GB ECC RAM
2 x 1TB ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, со вкупно 12 физички јадра или 24 hyper-threaded јадра. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, SATA 3, software RAID 1.

Цена/месец

€ 130   фактурирање на 12 месеци
€ 137   фактурирање на 6 месеци  
€ 144   фактурирање на 3 месеци  
€ 150   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Дедициран сервер DX16


48GB ECC RAM
2 x 2TB ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, со вкупно 12 физички јадра или 24 hyper-threaded јадра. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, SATA 3, software RAID 1.

Цена/месец

€ 150   фактурирање на 12 месеци
€ 157   фактурирање на 6 месеци  
€ 164   фактурирање на 3 месеци  
€ 170   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Дедициран сервер DX18


48GB ECC RAM
2 x 4TB ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, со вкупно 12 физички јадра или 24 hyper-threaded јадра. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, SATA 3, software RAID 1.

Цена/месец

€ 170   фактурирање на 12 месеци
€ 177   фактурирање на 6 месеци  
€ 184   фактурирање на 3 месеци  
€ 190   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Дедициран сервер DX20


32GB ECC RAM
2 x 500GB SSD ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, со вкупно 12 физички јадра или 24 hyper-threaded јадра. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, SATA 3, software RAID 1.

Цена/месец

€ 170   фактурирање на 12 месеци
€ 177   фактурирање на 6 месеци  
€ 184   фактурирање на 3 месеци  
€ 190   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Дедициран сервер DX30


48GB ECC RAM
2 x 960GB SSD ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, со вкупно 12 физички јадра или 24 hyper-threaded јадра. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, SATA 3, software RAID 1.

Цена/месец

€ 190   фактурирање на 12 месеци
€ 197   фактурирање на 6 месеци  
€ 204   фактурирање на 3 месеци  
€ 210   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Дедициран сервер DX40


64GB ECC RAM
2 x 1TB SSD ДИСКОВИ
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Извонредна Dell PowerEdge машина со 2 редундантни напојувања. 2xHex-Core Xeon E5645 процесори, со вкупно 12 физички јадра или 24 hyper-threaded јадра. Најстабилен ECC Reg тип на РАМ меморија. Enterprise-grade дискови, SATA 3, software RAID 1.

Цена/месец

€ 210   фактурирање на 12 месеци
€ 217   фактурирање на 6 месеци  
€ 224   фактурирање на 3 месеци  
€ 230   фактурирање на 1 месец   

Без еднократен надомест

НАРАЧКА  

Белешки: Серверите се лоцирани во Скопје, Македонија. Цената е без 18% ДДВ. Сумата ќе биде наплатена на почеток на периодот (плаќање однапред).


Вклучени услуги

Спецификација Опис
Интернет пристап Вклучено до 100 Mbit/s проток (best-effort). По барање на корисникот, може да обезбедиме поголем и дедициран/загарантиран проток.
Месечен сообраќај Неограничен
Статичка IPv4/v6 адреса 1 вклучена.
Автоматизиран KVМ-преку-IP Бесплатен KVM-преку-IP (систем за далечна контрола на серверот со монитор/тастарура/глувче) кој е бесплатно достапен 24/7/365 и се активира веднаш со еден клик преку корисничиот ВЕБ панел, без потреба да контактирате со нашата техничка поддршка. KVM-от поседува напредна опција за стартување на серверот со ваши ИСО записи (ISO images) складирани на компјутерот од каде се најавувате, овозможувајќи ви да инсталирате оперативен систем по ваша желба.
Инсталација на ОС Debian, Ubuntu, CentOS, Windows Server 201X. Други опции по барање на корисникот.
Далечен рестарт Неограничен број на автоматизирани рестарти преку веб админ панел. Опции: софтверски и хардверски рестарт и power cycle.
Корисничка поддршка Искусни професионалци кои управуваат, мониторираат и даваат поддршка на системите во дата центарот 24/7/365. Време на одзив:

 • Пон-пет: 30мин-2ч (08:00-22:00), 1-4ч (22:00-08:00h)
 • Саб-нед: 1-4ч
ДНУ (SLA) Да. Гарантирана месечна достапност: мин. 99.99%.

Опциони услуги

Спецификација Опис
Дополнителна статичка IPv4/v6 адреса Дополнителен месечен надомест: 2 € по IP.

Врвно ниво

Дедицираниот хостинг базира исклучиво на индустриска класа на опрема како XEON процесори и докажани брендови. Нашиот дата центар од провајдерска класа и тимот од искусни професионалци се опремени да опслужуваат системи со критично ниво на важност, обезбедувајќи највисоко ниво на редундантност, безбедност и достапност.

Наши предности

Серверите се хостираат во наш дата центар, со што имаме целосно контрола при обезбедување на достапност 24/7/365.
Нашиот дата центар користи мрежна опрема од последна генерација со терабитен капацитет.
Не работиме со економичен хардвер. Нашиот хостинг се базира исклучиво на индустриска класа на опрема (Xeon процесори, познати брендови) бидејќи опслужуваме системи од критична важност за бизнисот.
Тим од професионалци посветени да обезбедат врвна корисничка подршка.ПРЕПОРАКИ

 • Cosmic Development, Канада

  Cosmic Development е глобален провајдер на вештини, знаење и експертиза во ИТ индустријата. Ние сме партнери на Interspace со години наназад, и нивните услуги се ништо помалку од неверојатни за нас. Нашите интерни сервиси како и оние кои се насочени кон нашите клиенти работат стабилно, без ни најмали прекини на Интернетот. Неодамна комплетиравме целосна миграција на нашите канцеларии, и благодарејќи на Interspace, нивниот тим, нивната про-активност и деловниот пристап, имавме 0% пад на Интернет конекцијата. Нивната флексибилност и време на одзив се дефинитивно клучниот фактор за нашата соработка. Помеѓу нашите две канцеларии, во различни градови, Интернет конекцијата и сервисите постојано функционираат и нашите вработени се секогаш покриени. Јас упатувам висока препорака за Interspace кон секого, бидејќи сум повеќе од воодушевен од нашата соработка! Anthony Naumoff, генерален директор

 • Nexeon Technologies, САД

  Nexeon Technologies е глобален провајдер кој нуди целосно менаџирани ИТ инфраструктурни решенија, од персонални и бизнис хостинг услуги до виртуелни приватни серверски единици. Дедицираните сервери обезбедени како хостинг услуга од Interspace се многу важен дел од нашата глобална мрежа од сервери распределени на сите континенти. Оддушевени сме од континуираната и високо професионална техничка поддршка на Interspace, како и од нивната првокласна мрежа. Charles Wood, директор

 • Causeway Connect, Англија

  Causeway Connect е мулти дисциплинарен тим кој обезбедува услуги во 20 земји, во опсегот на развој на софтвер, техничка поддршка, човечки ресурси, финансии, продажба и маркетинг. Како компанија која опслужува над 300 клиенти низ целиот свет, драго ни е што постои провајдерот Interspace кој има капацитет да ни обезбедува неколку Интернет конекции со конзистентна стабилност и доверливост. Посебно сме импресионирани од нивната посветеност на врвен квалитет и професионалност. Ефикасноста во испорака на услугата и техничката поддршка е уште една предност која заслужува да се спомне, посебно за оние кои бараат најдобра класа на Интернет услуга. David Jones, директор

 • Hi-Tech Corp., Македонија

  Hi-Tech Corp. е глобално признаена компанија која опслужува компании од типот на Continental, Siemens, Bosch. Од витално значење за нашиот бизнис е да користиме комуникациски технологии со највисоко ниво на стабилност и достапност. Hi-Tech Corp. се обрати на Interspace за нивните робусни технологии за конекции од висока класа. Со дедицираниот Интернет обезбеден од Interspace подржан од про-активна техничка подршка, во можност сме подобро да ги искористиме нашите напредни апликации и алатки при комуникација со нашите интернационални партнери. Јован Спасиќ, технички директор

 • New Moment, Македонија

  New Moment е глобално признаена ТВ/Видео продукциска куќа со повеќе од 103 интернационални награди. Можеме да потврдиме дека Interspace е високо мотивиран и одговорен телекомуникациски провајдер. Имплементацијата на Интернет услугата беше бескпрекорна под водство на нивниот дедициран менаџер за корисник, кој ни даде многу корисни упатства за избор на најдобри опции согласно нашите потреби. Нивниот посветен и талениран кадар работи про-активно на обезбедување на квалитетот на услугата. Изборот на Interspace за наш Интернет провајдер беше вредна одлука за нашата компанија. Јовица Живковиќ, технички директор

 • ВОРТЕКС ЕД, Македонија

  ВОРТЕКС е компанија која изработува софтвер и хардвер за врвни интернационални брендови. Interspace ни испорачува симетричен Интернет пристап со брзина од 100/100 Mbps. Квалитетот на оваа услуга е на исклучително високо ниво. Ние сме среќни што иновативни компании како Interspace овозможуваат Интернет од висока класа, бидејќи стабилна и брза конекција има силно влијание врз продуктивноста на секојдневните процеси во нашата ИТ дејност. Владимир Стоименов, управител

 • ЈСП, Македонија

  Јавното сообраќајно претпријатие од Скопје го избра Interspace за провајдер на симетричен Интернет пристап на 7 локации во Скопје, како и за хостирање на повеќе од 300 деловни емаил адреси и cloud сметки. Interspace ја обезбедува конекцијата преку фибер оптички линии со архитектура точка-до-точка при што квалитетот на услугата е извонреден. Високите перформанси на услугата ни овозможува стабилно и непрекинато функционирање на нашиот модерен дигитален систем за управување со процесите во јавниот превоз. Ненад Кузмановски, директор на ИТ

 •  Повеќе

Опрема по избор

Побарајте подршка за продажба доколку имате потреба од конфигурација која не е дефинирана во постоечките пакети, нашиот тим од ескперти ќе се потруди најдобро што може да ги пресретне вашите барања.