Колокација во дата центар
Безгрижна колокација во дата центар од висока класа

Намалете ги вашите трошоци со мигрирање на вашата ИТ опрема во нашиот висококвалитетен дата центар, изграден според најновите технолошки стандарди. Нашиот дата центар, заедно со тим од искусни професионалци, е подготвен да поддржи ИТ системи од критична важност, обезбедувајќи висок степен на редундантност, безбедност и достапност.

Со изборот на нашиот дата центар, инвестирате во сигурно, доверливо и економично решение за вашите ИТ инфраструктурни потреби. Дозволете ни да обезбедиме основа за растот на вашата компанија со нашите сеопфатни колокациски услуги.

Предности на користење на нашиот дата центар

 • Повисока доверливост и достапност
  Искористете ги редундантните системи кои обезбедуваат супериорна доверливост и достапност. Постигнувањето слична редундантност во ваша сопствена серверска соба би барало многу поголема инвестиција.
 • Заштеда на трошоци за персонал
  Елиминирајте ја потребата да чувате скапи професионалци на платен список за управување и мониторинг на системите 24/7. Нашиот тим го презема сето тоа, овозможувајќи ви да се фокусирате на вашите основни деловни активности.
 • Поевтина надградба на капацитетите
  Лесно надградете ги вашите капацитети без потреба од значителни дополнителни инвестиции во нова инфраструктура, како што се скапи UPS и системи за напојување. Нашите скалабилни решенија растат со вашите потреби, осигурувајќи дека секогаш имате потребните ресурси.
Највисоки стандарди

Interspace работи во согласност со највисоките стандарди и се придржува до строги процедури, редовно валидирани преку сертификации, како што е наведно подолу:

 • ISO 27001: Сертификат за нашиот систем за управување со информатичка безбедност.
 • ISO 20000-1: Сертификат за управувачки процеси за ефективна испорака на IT услуги.
 • ISO 22301: Сертификат за обезбедување на континуитет во работењето во случај на инцидент или катастрофа.
 • ISO 9001: Сертификат за нашиот систем за управување со квалитет.
 • ISO 14001: Сертификат за одговорно управување со животната средина.
 • Лиценца А за проектирање на мрежи: Највисока акредитација за проектирање на мрежна инфраструктура од висока класа, вклучувајќи дата центар системи и фибер оптички мрежи.
Инфраструктура на Дата Центри
Примарните дата центри на Interspace се лоцирани во Скопје, а disaster recovery дата центарот е лоциран на безбедна далечина на 100км од Скопје.

Каратеристики на дата центрите
 • Електричен систем
  Дупли-одвоени електрични приклучоци (А+Б) до секој ормар, кои се заштитени со одвоени (A+B) УПС системи. Заштитено редундантно напојување со (A+B) агрегатски системи. Трансформаторот на струја во објектот е приклучен на главната електрична станица со две георгафски одвоени линии.
 • Систем за ладење
  Редундантни системи за ладење од дата центар класа, кои одржуваат оптимална температура за да системите имаат максимални перформанси и доверливост. Изолација на ладен коридор, за зголемување на ефикасноста на ладењето со насочување на студениот воздух таму каде што е најпотребен.
 • Заштита од пожар
  Повеќе-зонски систем за детекција на пожар. Систем за автоматско гасење на целата просторија оддеднаш со користење на чисти супстанци. Вратата и електричните кабли се сертифицирани за 90 минутна издржливост на оган.
 • Заштита од протекување и влага
  Систем за детекција за протекување на течности во дата центарот. Автоматизирани одвлажнувачки системи за регулирање на влажноста на воздухот.
 • Физичка заштита
  24 часовно обезбедување на зградата од сертифицирана агенција. Постојан видео надзор низ просториите во објектот.
 • Мрежна и кабелска инфраструктура
  Mрежна инфраструктура од последна генерација со терабитен капацитет. Повеќе целосно одвоени влезови за оптички кабли во комлексот и во самиот дата центар.
 • Про-активен мониторинг
  Сеопфатен мониторинг кој ги покрива сите аспекти на инфраструктурата, вклучувајќи сервери, мрежни уреди и конекции, системи за ладење, електрични системи и други елементи. Внатре во самите уреди мониторираме процесори, дискови, вентилатори, температура, напојувања, јачина на оптички сигнал и многу други компоненти. Ова ниво на мониторинг ни овозможува брзо да детектираме и решиме проблеми кои можат да настанат, пред да ги афектираат корисниците.
Пасија за најдобро
Највисока класа

Посветени за беспрекорни услуги од највисока класа, обезбедени исклучиво преку системи од највисок квалитет.

Најдобри цени

Најдобри цени за категорија на перформанси. Прилагодени услови за вашата компанија.

Корисниците во преден план

Врховна посветеност за одржување на задоволството на клиентите на највисоко ниво.

Водечки модел за SLA

SLA осигуран со 24/7 проактивен мониторинг за осигирување висока достапност за операции од критична важност.

24/7/365

Директен и брз контакт во било кое време со лица од продажба и техника дедицирани за вашата компанија.Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Правни информации.    Разбирам