Метро Етернет мрежа
Приватна мрежа на големи дистанци само за дел од пазарните цени

 

Услугата за метро Етернет мрежа овозможува да ги обедините приватните мрежи на вашите канцеларии кои се наоѓаат на различни далечни локации.

Секоја локација се поврзува со супер брзи точка-до-точка фибер оптички линии со загарантирана брзина. Линиите завршуваат на Етернет порта, овозможувајќи Ви едноставно да ги интегрирате мрежните сегменти.

Примарниот ефект е значително намалување на трошоците преку споделување на дисков простор, IP телефонија и други ИТ ресурси помеѓу повеќе локации.

Предности во однос на користење VPN приватни врски преку Интернет

Гарантирана брзина на проток помеѓу далечни локации - многу значајно за апликации кои работат во реално време.
Зголемена приватност на комуникацијата бидејќи пакетите не патуваат низ Интернетот, а во рамките на мрежата на Интерспејс се изолирани во Ваша засебна Етернет мрежа.
Лесно за одржување и миграција бидејќи не се инволвирани јавни ИП адреси врзани за одреден провајдер.
Етернет како основен протокол, овозможувајќи да проследите Ваши мрежни технологии врз него, како VPN и QoS полиси.

Зошто да не изберете нас?

Оперираме со голема оптичка мрежа во Македонија која базира на високо редундантна архитектура зајакната со опрема од последна генерација со терабитен капацитет.
Секоја оптичка врска се прави со фузија и се верифицира со детално мерење со ОТДР. Се користи дедицирана оптичка линија точка-до-точка до секој корисник, наместо користење технологија за делба на оптички влакна. Секоја линија се верифицира со RFC2544 Етернет тестер.
Сектор за техника со сертифицирани лица со долгогодишно искуство кои осигуруваат достапност 24/7/365. Се гордееме со следење и контрола на строги процедури со цел обезбедување стабилна, сигурна и конзистентна услуга.
Постојан проактивен мониторинг со непрекинато следење на јачината на оптичкиот сигнал за секој корисник. 24/7 тимови за одржување кои прават редовни теренски инспекции на целата оптичка инфраструктура.
Во можност сме да обезбедиме многу поволни цени, бидејќи оперираме со голем вкупен проток.

Сертификати

ISO 27001 сертификат кој потврдува дека нашиот систем за менаџмент со информатичка безбедност исполнува строги интернационални стандарди за информатичката безбедност и соодветна заштита на податоци.
ISO 20000-1 сертификат кој потврдува дека поседуваме интегриран склоп на управувачки процеси за ефективна испорака на IT услуги.
ISO 22301 сертификат дека нашите системи за деловен континуитет нудат безбедност и издржливост на бизнисот да продолжи со работа во случај на инцидент или катастрофа.
ISO 9001 сертификат кој потврдува дека нашиот систем за менаџирање со квалитетот може континуирано да обезбедува производи и услуги кои ги исполнуваат барањата на потрошувачите и соодветните регулативи во телекомуникациската дејност.
ISO 14001 сертификат дека нашиот систем за управување со животна средина обезбедува високо ниво на одговорност и вредности за околината, организацијата и поврзани страни.
Лиценца од највисоко ниво А за проектирање на фибер оптичка инфраструктура, која означува дека инфраструктурата е дизајнирана според највисоките стандарди.

Обезбедени сте!

Кликнете овде за бесплатно да добиете повеќе детали за оваа технологија и нејзините предности во однос на значително намалување на трошоците за мрежи на големи дистанци. Нашиот продажен тим е на ваше целосно располагање за дефинирање решенија и сугестии за да направите најдобра одлука.


КЛИЕНТИ @КОМУНИКАЦИИ

Македонски водечки компании, јавни институции, реномирани странски и мултинационални компании ја даваат нивната доверба во нашите способности за обезбедување Интернет услуга од врвна класа.
 • Народна банка на Р. Македонија

  Две Интернет конекции со високи перформанси.

 • Џонсон Мети

  Интернет од висока класа за британска мултинационална компанија.

 • Мин. за надворешни работи

  Три Интернет конекции со високи перформанси и хостинг на 60 бази.

 • Јавно прет. за државни патишта

  Интернет од висока класа и ВЕБ видео стриминг од 30 локации во Македонија.

 • Телеком Словенија

  Обезбедуваме конекции во Македонија на провајдерско ниво за водечкиот провајдер на Балканот.

 • Македонска Телевизија

  Дедициран Интернет за 24/7 full HD пренос во живо за Македонска Радио Телевизија.

 •   Цела референтна листа

  ПАСИЈА ДА СЕ РАБОТИ НАЈДОБРО

  • Највисока класа

   Посветени за беспрекорни услуги од највисока класа, обезбедени исклучиво преку системи од највисок квалитет.

  • Најдобри цени

   Најдобри цени за категорија на перформанси. Прилагодени услови за вашата компанија.

  • Корисниците во преден план

   Врховна посветеност за одржување на задоволството на клиентите на највисоко ниво.

  • Водечки модел за SLA

   SLA осигуран со 24/7 проактивен мониторинг за осигирување висока достапност за операции од критична важност.

  • 24/7/365

   Директен и брз контакт во било кое време со лица од продажба и техника дедицирани за вашата компанија.


  Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Услови за користење и политика на приватност.    Разбирам