Дедицирани сервери
Моќни сервери од признаени вендори со бесплатен KVM-преку-IP достапен 24/7


Super X30


32GB ECC RAM
2x4TB HDD или 2x960GB SSD
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Intel Xeon E5-2690v4 CPU
Дупли напојувања
Најстабилен ECC reg RAM
Enterprise класа на дискови, RAID


€ 212 месечно


НАРАЧКА  

Super X40


64GB ECC RAM
2x4TB HDD или 2x960GB SSD
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Intel Xeon E5-2690v4 CPU
Дупли напојувања
Најстабилен ECC reg RAM
Enterprise класа на дискови, RAID


€ 227 месечно


НАРАЧКА  

Super X50


128GB ECC RAM
2x4TB HDD или 2x960GB SSD
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

Intel Xeon E5-2690v4 CPU
Дупли напојувања
Најстабилен ECC reg RAM
Enterprise класа на дискови, RAID


€ 254 месечно


НАРАЧКА  


Super E30


64GB ECC RAM 3200Mhz
2x3840GB NVMe 750000 IOPS!
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

AMD EPYC 7282 CPU
Дупли напојувања
Најстабилен ECC reg RAM
Enterprise класа на дискови, RAID


€ 370 месечно


НАРАЧКА  

Super E40


128GB ECC RAM 3200Mhz
2x3840GB NVMe 750000 IOPS!
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

AMD EPYC 7282 CPU
Дупли напојувања
Најстабилен ECC reg RAM
Enterprise класа на дискови, RAID


€ 440 месечно


НАРАЧКА  

Super E90


256GB ECC RAM 3200Mhz
2x3840GB NVMe 750000 IOPS!
НЕОГРАНИЧЕН СООБРАЌАЈ

Професионални сервери

AMD EPYC 7452 CPU
Дупли напојувања
Најстабилен ECC reg RAM
Enterprise класа на дискови, RAID


€ 550 месечно


НАРАЧКА  

Белешка: Серверите се лоцирани во Скопје, Македонија. Цената е без 18% ДДВ.


Вклучени услуги

Спецификација Опис
Интернет пристап Вклучено до 100/100 Mbit/s проток. По барање на корисникот, може да обезбедиме поголем проток.
Месечен сообраќај Неограничен
Статичка IPv4/v6 адреса 1 вклучена.
Автоматизиран KVМ-преку-IP Бесплатен KVM-преку-IP (систем за далечна контрола на серверот со монитор/тастарура/глувче) кој е бесплатно достапен 24/7/365 и се активира веднаш со еден клик преку корисничиот ВЕБ панел, без потреба да контактирате со нашата техничка поддршка. KVM-от поседува напредна опција за стартување на серверот со ваши ИСО записи (ISO images) складирани на компјутерот од каде се најавувате, овозможувајќи ви да инсталирате оперативен систем по ваша желба.
Инсталација на ОС Debian, Ubuntu, CentOS, Windows Server 201X. Други опции по барање на корисникот.
Далечен рестарт Неограничен број на автоматизирани рестарти преку веб админ панел. Опции: софтверски и хардверски рестарт и power cycle.
Корисничка поддршка Искусни професионалци кои управуваат, мониторираат и даваат поддршка на системите во дата центарот 24/7/365. Време на одзив:

 • Пон-пет: 30мин-2ч (08:00-22:00), 1-4ч (22:00-08:00h)
 • Саб-нед: 1-4ч
ДНУ (SLA) Да. Гарантирана месечна достапност: мин. 99.99%.

Опциони услуги

Спецификација Опис
Дополнителна статичка IPv4/v6 адреса Дополнителен месечен надомест: 2 € по IP.

Врвно ниво

Дедицираниот хостинг базира исклучиво на индустриска класа на опрема како XEON процесори и докажани брендови. Нашиот дата центар од провајдерска класа и тимот од искусни професионалци се опремени да опслужуваат системи со критично ниво на важност, обезбедувајќи највисоко ниво на редундантност, безбедност и достапност.

Наши предности

Серверите се хостираат во наш дата центар, со што имаме целосно контрола при обезбедување на достапност 24/7/365.
Нашиот дата центар користи мрежна опрема од последна генерација со терабитен капацитет.
Не работиме со економичен хардвер. Нашиот хостинг се базира исклучиво на индустриска класа на опрема (Xeon процесори, познати брендови) бидејќи опслужуваме системи од критична важност за бизнисот.
Тим од професионалци посветени да обезбедат врвна корисничка подршка.

Опрема по избор

Побарајте подршка за продажба доколку имате потреба од конфигурација која не е дефинирана во постоечките пакети, нашиот тим од ескперти ќе се потруди најдобро што може да ги пресретне вашите барања.ПРЕПОРАКИ

 • Cosmic Development, Канада

  Cosmic Development е глобален провајдер на вештини, знаење и експертиза во ИТ индустријата. Ние сме партнери на Interspace со години наназад, и нивните услуги се ништо помалку од неверојатни за нас. Нашите интерни сервиси како и оние кои се насочени кон нашите клиенти работат стабилно, без ни најмали прекини на Интернетот. Неодамна комплетиравме целосна миграција на нашите канцеларии, и благодарејќи на Interspace, нивниот тим, нивната про-активност и деловниот пристап, имавме 0% пад на Интернет конекцијата. Нивната флексибилност и време на одзив се дефинитивно клучниот фактор за нашата соработка. Помеѓу нашите две канцеларии, во различни градови, Интернет конекцијата и сервисите постојано функционираат и нашите вработени се секогаш покриени. Јас упатувам висока препорака за Interspace кон секого, бидејќи сум повеќе од воодушевен од нашата соработка! Anthony Naumoff, генерален директор

 • Causeway Connect, Англија

  Causeway Connect е мулти дисциплинарен тим кој обезбедува услуги во 20 земји, во опсегот на развој на софтвер, техничка поддршка, човечки ресурси, финансии, продажба и маркетинг. Како компанија која опслужува над 300 клиенти низ целиот свет, драго ни е што постои провајдерот Interspace кој има капацитет да ни обезбедува неколку Интернет конекции со конзистентна стабилност и доверливост. Посебно сме импресионирани од нивната посветеност на врвен квалитет и професионалност. Ефикасноста во испорака на услугата и техничката поддршка е уште една предност која заслужува да се спомне, посебно за оние кои бараат најдобра класа на Интернет услуга. David Jones, директор

 • Hi-Tech Corp., Македонија

  Hi-Tech Corp. е глобално признаена компанија која опслужува компании од типот на Continental, Siemens, Bosch. Од витално значење за нашиот бизнис е да користиме комуникациски технологии со највисоко ниво на стабилност и достапност. Hi-Tech Corp. се обрати на Interspace за нивните робусни технологии за конекции од висока класа. Со дедицираниот Интернет обезбеден од Interspace подржан од про-активна техничка подршка, во можност сме подобро да ги искористиме нашите напредни апликации и алатки при комуникација со нашите интернационални партнери. Јован Спасиќ, технички директор

 • Нептун, Македонија

  Нептун, кој е дел од Balfin групацијата, е најголемата малопродажна и дистрибутивна мрежа на производи од бела техника во Македонија. Компанијата е дел од бизнис кој постојано се менува и каде секојдневно има некој новитет, некој понапреден модел. Нептун направи опсежно истражување на пазарот на телекомуникации и изврши тестирање на конекциите на поголемите провајдери, со цел да избере Интернет пристап со најдобри перформанси - ниска латенција кон хостови во Европа, САД и Азија, како и континуиран загарантиран проток на сообраќај. Нептун го избра Interspace кој ги помина тестовите со убедливо најдобри резултати. На наше задоволство, повеќе од 4 години Interspace ни ја испорачува услугата со постојано високо ниво на квалитет. Горан Казаковски, раководител на ИТ

 • Nexeon Technologies, САД

  Nexeon Technologies е глобален провајдер кој нуди целосно менаџирани ИТ инфраструктурни решенија, од персонални и бизнис хостинг услуги до виртуелни приватни серверски единици. Дедицираните сервери обезбедени како хостинг услуга од Interspace се многу важен дел од нашата глобална мрежа од сервери распределени на сите континенти. Оддушевени сме од континуираната и високо професионална техничка поддршка на Interspace, како и од нивната првокласна мрежа. Charles Wood, директор

 • New Moment, Македонија

  New Moment е глобално признаена ТВ/Видео продукциска куќа со повеќе од 103 интернационални награди. Можеме да потврдиме дека Interspace е високо мотивиран и одговорен телекомуникациски провајдер. Имплементацијата на Интернет услугата беше бескпрекорна под водство на нивниот дедициран менаџер за корисник, кој ни даде многу корисни упатства за избор на најдобри опции согласно нашите потреби. Нивниот посветен и талениран кадар работи про-активно на обезбедување на квалитетот на услугата. Изборот на Interspace за наш Интернет провајдер беше вредна одлука за нашата компанија. Јовица Живковиќ, технички директор

 • ВОРТЕКС ЕД, Македонија

  ВОРТЕКС е компанија која изработува софтвер и хардвер за врвни интернационални брендови. Interspace ни испорачува симетричен Интернет пристап со брзина од 100/100 Mbps. Квалитетот на оваа услуга е на исклучително високо ниво. Ние сме среќни што иновативни компании како Interspace овозможуваат Интернет од висока класа, бидејќи стабилна и брза конекција има силно влијание врз продуктивноста на секојдневните процеси во нашата ИТ дејност. Владимир Стоименов, управител

 • ЈСП, Македонија

  Јавното сообраќајно претпријатие од Скопје го избра Interspace за провајдер на симетричен Интернет пристап на 7 локации во Скопје, како и за хостирање на повеќе од 300 деловни емаил адреси и cloud сметки. Interspace ја обезбедува конекцијата преку фибер оптички линии со архитектура точка-до-точка при што квалитетот на услугата е извонреден. Високите перформанси на услугата ни овозможува стабилно и непрекинато функционирање на нашиот модерен дигитален систем за управување со процесите во јавниот превоз. Ненад Кузмановски, директор на ИТ

 •  Повеќе

ПАСИЈА ДА СЕ РАБОТИ НАЈДОБРО

 • Највисока класа

  Посветени за беспрекорни услуги од највисока класа, обезбедени исклучиво преку системи од највисок квалитет.

 • Најдобри цени

  Најдобри цени за категорија на перформанси. Прилагодени услови за вашата компанија.

 • Корисниците во преден план

  Врховна посветеност за одржување на задоволството на клиентите на највисоко ниво.

 • Водечки модел за SLA

  SLA осигуран со 24/7 проактивен мониторинг за осигирување висока достапност за операции од критична важност.

 • 24/7/365

  Директен и брз контакт во било кое време со лица од продажба и техника дедицирани за вашата компанија.


Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Услови за користење и политика на приватност.    Разбирам