Онлајн видео платформа во клауд
Направете повеќекратно зголемување на вашата публика

Создадете сопствен видео портал од врвно ниво за споделување видеа и пренесување ТВ програма во живо до публика насекаде во светот. Досега екслузивно за водечки странски ТВ куќи и гиганти од типот на Youtube, сега на ваш дофат за мал дел од цените на светскиот пазар.

Платформата нуди едноставен корисничи интерфејс за поставување и менаџирање на видеа, кои веднаш се достапни на брендиран веб портал под ваш сопствен домен. На порталот веќе ќе имате интегрирани алатки за пребарување на видеа, приказ на најпопуларни и најнови видеа и сл. Преку опцијата за ембедување, можете видео содржините да ги интегрирате како веб сегмент во вашиот постоечки веб сајт.

Во позадина, платформата базира на наша глобална cloud инфраструктура од стриминг сервери и енкодери распостранети на сите континенти, контролирани од софтвер од наша изработка со високо оптимизиран c/c++ код, кој овозможуваат видеата да се прикажуваат во висок квалитет на многу гледачи истовремено.

Преку кориснички панел можете лесно да поставувате мултимедијални рекламни пораки кои се појавуваат на екранот во одредени временски интервали. На ваков начин, имате целосна контрола на заработката по основ на реклами, без притоа трети страни да ве ограничуваат со политки за распределба на профит и правила за дозволена содржина.

Наши предности

Инстантно направете видео портал под ваш бренд од рангот на големи светски ТВ куќи.
Стриминг на илјадници гледачи во исто време преку глобална инфраструктура која е под наш постојан мониторинг и надоградби.
Избегнете големи инвестиции за развој на софтвер и стриминг инфраструктурата, како и за безпрекорна интеграција и редовно одржување на сите елементи од системот.
Интегрирани алатки за пребарување на видеа, приказ на најпопуларни/најнови видеа и сл.
Заработете 100% од цената за прикажување на рекламни содржини кои може да се појавуваат на видеата.
Детекција на брзината на Интернет пристап на гледачот, со цел автоматски да се избере верзија на видео која може течно да се прикажува.
Технологија за стриминг која автоматски се адаптира и менува со цел видеото да може да се гледа на различни уреди и вендори (смарт телефони, таблети и десктоп системи).

ПРИМЕР ЗА ВИДЕО ПОРТАЛ

ПРЕПОРАКИ ЗА КЛАУД УСЛУГИ

 • Групација ОНЕ

  Групацијата ОНЕ, вклучувајќи ги институциите ОНЕ Лизинг, ОНЕ Финанце, ОНЕ Ауто и ОНЕ Рентал, е бизнис кој се гради врз принципите на посветеност, експертиза, иновации и ефикасност. Во нашето работење користиме клауд виртуелни сервери за различни апликации кои ги користат нашите вработени и клиенти. Сите наши виртуелни сервери ги префрливме од Amazon Web Services (AWS) во Interspace. Тоа навистина ни помогна да се справиме со зголемените трошоци предизвикани од потребите за сервери со поголем капацитет. Едноставноста на веб панелот за управување, во комбинација со алатките за заштите на податоците на безбедна далечна (disaster recovery) и исклучителните перформанси на серверите, ни влева сигурност дека нашите бизнис процеси имаат стабилна ИТ инфраструктура. Ивана Димитровска, оперативен директор

 • PrimePoint Partners

  PrimePoint Partners е водечка консултантска компанија за менаџмент во Западен Балкан, специјализирана за имплементација на програми за економски развојни програми со високо влијание, стратешко советување, бизнис развој и достап до финансиски. Ние ги користиме клауд виртуелните сервери на Interspace за нашиот обемен систем за документација, алатки за соработка и проект менаџмент, како и приватни online состаноци. Исто така, ја користиме клауд метро услугата на Interspace која ни овозможува да ги соединиме нашите канцеларии во Македонија (Скопје, Охрид) и Црна Гора (Подгорица) во една обединета канцелариска мрежа. Стабилноста на нивните системи ни овозможува сервисите кои ги користиме да се постојано во функција. Нивната технологија за заштита на податоци ни овозможува да активираме disaster recovery како и дневни резервни копии со еден клик. Нашето искуство со клауд услугите на Interspace е апсолутно позитивно. Interspace поседува високо ниво на професионализам што е од витално значење за сложените процеси кои ги спроведуваме и квалитетот на услуги кој го обезбедуваме на нашите клиенти. Зоран Мартиновски, ко-основач

 • Македонска радио телевизија

  Македонската радио телевизија (МРТ) е јавен радиодифузен сервис, кој има повеќе од 700 вработени и соработници кои секојдневно работат на производство и емитување на радио и ТВ програми од сите жанрови. МРТ ја користи клауд и онлајн видео платформата на Interspace за нашите сервиси за прикажување онлајн содржини во живо и on-demand. Клауд решението вклучува сервери што се протегаат на 3 континента, со архитектура за приказ на содржина по најниска латенција врз основа на геолокација на посетителите и автоматска репликација за заштита на податоците. Стотици илјади видеа, како и 12 ТВ и радио канали, беспрекорно се стримуваат преку клауд сервери на Interspace. Содржините се прикажуваат со највисок квалитет, без разлика од каде се поврзуваат гледачите и каков е квалитетот на нивната Интернет конекција. Interspace платформата автоматски ги прави сите работи во позадина, вклучувајќи енкодирање во повеќе резолуции и дистрибуција на истата содржината од повеќе сервери, овозможувајќи на нашите сервиси беспрекорно да стримуваат содржина до илјадници истовремени гледачи. Нашите администратори се многу задоволни од тоа колку е платформата едноставна за користење, а сепак обезбедува толку сложени процеси во позадина. Цане Петрушевски, раководител на сектор ТВ Техника

 • Македонска академија на науките и уметностите

  Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) е највисока национална научно-творечка установа основана во 1967 год. МАНУ има издадено илјадници научни трудови од сите сфери на науката и уметностите. За потребите за напредна дигитализација и заштита на електронските бази на податоци, во 2017 година МАНУ ја избра клауд платформата на Interspace. До денес остануваме клиенти на Interspace бидејќи имаме само позитивно искуство, особено со стабилноста на системите, неверојатната техничка поддршка и едноставните веб алатки за управување. Академик Љупчо Коцарев, претседател на МАНУ

 •  Повеќе

БЕСПЛАТНА ПРОБА

 • ПРОМО ОПЦИЈА

  Во зависност од проектот за видео портал, постои можност да Ви обезбедиме бесплатна активација на оваа услуга за одреден тест период, со цел да ги искусите предностите на извонреден квалитет и многу поволни цени. Стапете во контакт со нас за да ја проверите оваа можност.

  Обезбедени сте!

  Кликнете овде за бесплатно да добиете повеќе детали за оваа технологија. Нашиот продажен тим е на ваше целосно располагање за дефинирање решенија и сугестии за да направите најдобра одлука.Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Правни информации.    Разбирам